Gode nyheter for pokerspillere

Poker kan som kjent gi store inntekter når det arrangeres mesterskap. Et eksempel på hvor lønnsom poker kan være, er årets vinner i poker-NM. Vinneren innkasserte i overkant av 1,4 millioner kroner, som er en pen sum for de fleste nordmenn.

pokerkort2Det er nå håp for nordmenn om at pottene kan gjøres enda større. FrP ønsker nemlig at høyest mulig tillatte innskudd i pokerspill skal dobles – fra 10 000 kroner til 20 000. Attpåtil går de også inn for at pokerklubber skal bli lovlige i Norge, og dette vil nok mange ivrige pokerspillere benytte seg av. Lotteritilsynet ser også ut til å gi tommelen opp for dette forslaget, siden risikoen for spillavhengighet ser ut til å være temmelig liten etter at flere NM har blitt arrangert på norsk jord.

Forslaget møter likevel motstand

Kristelig Folkeparti er ikke begeistret for forslaget. De ser nemlig saken fra en annen side. Stortingsrepresentant Anders Tyvand mener faren for spillavhengighet er høyst reell, siden fagmiljøene sier at pokerspill kan føre til spillavhengighet. Dette har de grunnlag for å si fordi det er dem som behandler mennesker som er midt i dette miljøet, blir det hevdet. Spillavhengighet fører angivelig til store sosiale problemer og økte utgifter for samfunnet, og derfor ønsker visse regjeringsrepresentanter å spare befolkningen for byrden ved ikke å opprette en norske casino. Mer her.

FrPs Sandberg, som er en av frontpersonene for forslaget, peker på at maksbeløpet er på relativt beskjedne 20 000 kroner. Ifølge KrFs resonnement skulle det da ha blitt stor spillavhengighet blant Norsk Tippings spillere og hos bridgespillere, som spiller om beløp på flerfoldige millioner, men det er ingen betydelig spillavhengighet som fører til problemer blant befolkningen innenfor dette feltet.

Sandberg hevder at poker rett og slett er en aktivitet som spillerne ønsker å bli best mulig i, noe som jo er tilfellet med mange spilltyper. Poker handler nemlig ikke bare om å ha en god hånd, men også om pokerfjes og det å iaktta andre spillere. Men Tyvand tror at mange vil bli betatt av pengebeløpene man kan vinne i poker, og store potter kan bare én person vinne, mens andre som har lagt penger i potten, vil tape innskuddene sine.